Kwaliteit binnen kinderdagverblijf De Koetjes

Voor de kwaliteit van de kinderopvang zijn er een aantal wettelijke eisen. Ons volledige gebouw, de inrichting en beleid voldoen aan deze eisen en deze worden jaarlijks gecontroleerd door de GGD.

Ggd – Op basis van de Wet kinderopvang ontvangen wij regelmatig controle van de GGD. Het rapport dat wij na afloop ontvangen ligt voor u als ouder ter inzage op onze locatie en tevens is deze via onderstaande knop inzichtelijk voor u.Bekijk hier een kopie van het Inspectierapport

Voeding

Het aanleren en voorleven van een gezonde leefstijl vinden wij belangrijk bij agrarisch kinderdagverblijf De Koetjes.

Naast voldoende beweging hechten wij veel waarde aan gezonde voeding. Goede eetgewoonten bestaan uit een gezonde basis met af en toe iets extra’s. Een kind proeft zo veel verschillende smaken, het extra’s echt bijzonder en er zijn zo geen overdosis aan keuzes. De maaltijden worden aantrekkelijk gepresenteerd.

Binnen agrarisch kinderdagverblijf De Koetjes geldt een gezond voedingsbeleid. Rond 09.30 openen wij de dag met de kinderen. Als alle kinderen aan tafel zitten, zingen we het fruit liedje en eten wij vers fruit en drinken water of sap. Voor de baby’s is er een vers gemaakt fruithapje en sap en water. Om 11.00 uur gaan we als al het speelgoed is opgeruimd met zijn allen aan tafel voor de lunch. Wij zingen smakelijk eten, smakelijk drinken en eten een volkorenbroodje, bieden groenten aan zoals komkommer of tomaat en drinken melk. Als alle kinderen wakker zijn, rond 14.30 uur, gaan we met zijn allen aan tafel. Wij drinken sap en water en eten een tussendoortje (soepstengel, rijstwafel, rozijntjes, etc.). Hierna gaan we lekker naar buiten of we spelen binnen.

Veiligheid & hygiëne

Veiligheid en hygiëne staan altijd voorop. Onze binnen- en buitenruimte voldoen aan de strenge GGD eisen.

De binnenruimte is voorzien van het juiste ventilatie systeem, de slaapkamers hebben CO2 meters zodat deze zijn voorzien van de juiste zuurstof verhouding voor de kinderen als ze slapen. Ook al het meubilair en speelgoed zijn veilig voor de kinderen, en worden dagelijks gecontroleerd. De buitenruimte is afgezet met een hek en ook de poorten kunnen de kinderen niet zelfstandig openmaken. Wij vragen ouders dan ook om altijd de poorten te sluiten.

 

Alle medewerkers hebben kinder-EHBO en er is elke dag een bhv’er aanwezig.

Protocol

Ons hygiëneprotocol is met zorg opgesteld om gezondheidsrisico’s door eventuele overdracht van ziektekiemen en een slecht binnen- en buitenmilieu zo klein mogelijk te maken. Dit protocol is te bekijken op onze locatie. Voor meer informatie omtrent dit onderwerp of vragen die u wilt stellen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, maar uiteraard ook via de telefoon of per mail.