Kwaliteit binnen kinderdagverblijf De Koetjes

Voor de kwaliteit van de kinderopvang zijn er een aantal wettelijke eisen. Ons volledige gebouw, de inrichting en beleid voldoen aan deze eisen en deze worden jaarlijks gecontroleerd door de GGD.

Ggd – Op basis van de Wet kinderopvang ontvangen wij regelmatig controle van de GGD. Het rapport dat wij na afloop ontvangen ligt voor u als ouder ter inzage op onze locatie en tevens is deze via onderstaande knop inzichtelijk voor u.Bekijk hier een kopie van het Inspectierapport

Voeding

Het aanleren en voorleven van een gezonde leefstijl vinden wij belangrijk bij agrarisch kinderdagverblijf De Koetjes.

Naast voldoende beweging hechten wij veel waarde aan gezonde voeding. Goede eetgewoonten bestaan uit een gezonde basis met af en toe iets extra’s. Een kind proeft zo veel verschillende smaken, het extra’s echt bijzonder en er zijn zo geen overdosis aan keuzes. De maaltijden worden aantrekkelijk gepresenteerd.

Binnen agrarisch kinderdagverblijf De Koetjes geldt een gezond voedingsbeleid. ‘s Morgens bieden wij de kinderen fruit aan met water of vruchten thee. Tussen de middag eten we volkorenbrood en volkoren crackers. We bieden magere vleessoorten en kaas, maar ook appelstroop, jam en pindakaas, honing of een vers gekookt ei. We drinken dan melk of water. In de middag eten/drinken we yoghurt en/of groente (komkommer, tomaat, wortel en paprika uit eigen tuin als dat mogelijk is). Als tussendoortje hebben we volkorensoepstengels, rijstwafels en volkorencrackers.

Veiligheid & hygiëne

Veiligheid en hygiëne staan altijd voorop. Onze binnen- en buitenruimte voldoen aan de strenge GGD eisen.

De binnenruimte is voorzien van het juiste ventilatie systeem, de slaapkamers hebben CO2 meters zodat deze zijn voorzien van de juiste zuurstof verhouding voor de kinderen als ze slapen. Ook al het meubilair en speelgoed zijn veilig voor de kinderen, en worden dagelijks gecontroleerd. De buitenruimte is afgezet met een hek en ook de poorten kunnen de kinderen niet zelfstandig openmaken. Wij vragen ouders dan ook om altijd de poorten te sluiten.

 

Alle medewerkers hebben kinder-EHBO en er is elke dag een bhv’er aanwezig.

Protocol

Ons hygiëneprotocol is met zorg opgesteld om gezondheidsrisico’s door eventuele overdracht van ziektekiemen en een slecht binnen- en buitenmilieu zo klein mogelijk te maken. Dit protocol is te bekijken op onze locatie. Voor meer informatie omtrent dit onderwerp of vragen die u wilt stellen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, maar uiteraard ook via de telefoon of per mail.